Blogin arkisto

Yhteystiedot

Jukka Hako
Kellastuvantie 2
01760 VANTAA
p. 050 465 0399
jukka.hako@kellastupa.fi

Kevyen liikenteen väylä Riipiläntielle

Kevyen liikenteen rakentaminen Riipiläntien varteen Seutulan keskustasta pohjoiseen on viivästynyt. Olen tiedustellut asiaa kaupungin virkamiehiltä ja saanut seuraavan selvityksen syyskuussa 2010.

"Kaupunkihan teki periaatekannanoton,että Riipiläntien kj+pp-tietä ryhdytään toteuttamaan kaupungin varoilla, vaikkakin tie on valtion. Valtiolla ei rahaa olisi löytynyt tällä vuosikymmenellä. Hanke on lähetenyt liikkeelle tosi nihkeästi. Suunnittelu on venynyt ja edelleen venyy sillä suunnitelmat pitää käsitellä maantielain mukaan. Ennen tätä käsittelyä tarvitaan Vantaanjoen sillasta ELY:n lausunto. Tätä on nyt odoteltu puolisen vuotta.

Myös synergia putkirakentamisen ja kevyen liikenteen väylän rakentamisen välillä jää pienemmäksi kuin ajateltiin. Putket halutaan tontin viereen ja polkupyörätie toiselle puolen (veisi mahdollisesti siivun tontista). Välillä Männikönrinne-Murtopellontie putket ja väylä kohtaavat. Tälle välille mahdollisesti tehdään jo tänä vuonna alustavia rakentamistoimia putkilinjan päälle vaikka suunnitelmien käsittely on kesken. Muuten työhön päästäneen vasta ensi vuonna ja todennäköisesti töitä riittää vielä vuodelle 2012."

*****

Kevyen liikenteen väylän puuttuminen Riipiläntien varrelta on tuskastuttanut asukkaita jo vuosia. Tästä tuli palautetta ennen vaaleja. Lukuisatkaan esitykset ja aloitteet eivät olleet johtaneet mihinkään.

Marraskuussa alkoi tapahtua, kun kaupunginhallitus antoi siunauksen ajatukselle, että kaupunki sopii kevyen liikenteen väylän suunnittelusta Tielaitoksen kanssa. Itse rakentamiseen päästäisiin jo ensi vuonna. Ideana on, että kevyen liikenteen linjan alle rakennettaisiin vesihuollon putkistoja. Vesihuoltotöiden ja kevyen liikenteen väylän rakentaminen samaan aikaan säästää kustannuksia.

Hankkeen toteutuminen otetaan kiitollisuudella vastaan Seutulan ja Riipilän alueella. Nythän tiedämme jo, että työt ovat käynnistyneet. (22.9.2009)