Yhteystiedot

Jukka Hako
Kellastuvantie 2
01760 VANTAA
p. 050 465 0399
jukka.hako@kellastupa.fi

Harrastukset

Harrastusten taustaa

Kotiseututyö on ollut harrastukseni jo kolme vuosikymmentä. Harrastuksen tulokset ovat parhaiten nähtävissä klikkaamalla vasemmalla olevasta otsikkorivistöstä kohtaa Julkaisut.

Liikunta ja penkkiurheilu, joita olen harrastanut jo teinivuosista. Päälajini on lentopallo. Pelasin aikoinaan muutamia ykkössarjapelejä Kaivos-Veikoissa. Pelaan lentopalloa edelleen silloin tällöin kuntoilumielessä. Nuorempana valmensin lentopallonuoria useita vuosia.

Liikuntaan liittyy myös penkkiurheilu: käyn katsomassa Suomen miesten ja naisten lentopallomaajoukkueiden pelaja, aina kun se on mahdollista. Lisäksi kuulun "Alan miehiin", joka palkitsee pelaajia SM-liigassa.

Lukeminen on ollut harrastukseni jo pikkupojasta lähtien. Olen kaikkiruokainen, eniten luen kotimaista kaunokirjallisuutta, dekkareita, runoja sekä tietokirjoja, erityisesti historiaa mm. henkilöhistorioita ja paikallishistoriaa. Ryhdyin 13-vuotiaana kirjaamaan lukemani kirjat. Tapa on säilynyt näihin päiviin asti. Nykyisellään luen yleensä hieman yli 15 kirjaa kuukaudessa. 

Teatteri, elokuvat, baletti ja konsertit ovat kaikki harrastuksiani. Käyn säännöllisesti katsomassa jotakin, noin 2-3 kertaa kuukaudessa. Suosin myös  pieniä teattereita, esim. Teatteri Vantaata ja kotimaisia elokuvia.

Valokuvaus on myös yksi harrastuksistani. Aloitin jo 1970-luvulla ottaa kuvia Vantaasta, joita on kertynyt melkoinen määrä, aluksi dioja ja nykyisin digikuvia.