Blogin arkisto

Yhteystiedot

Jukka Hako
Kellastuvantie 2
01760 VANTAA
p. 050 465 0399
jukka.hako@kellastupa.fi

Harrastukset

Harrastusten taustaa

Kotiseututyö on ollut harrastukseni jo kolme vuosikymmentä. Harrastuksen tulokset ovat parhaiten nähtävissä klikkaamalla vasemmalla olevasta otsikkorivistöstä kohtaa Julkaisut.

Liikunta ja penkkiurheilu, joita olen harrastanut jo teinivuosista. Päälajini on lentopallo. Pelasin aikoinaan muutamia ykkössarjapelejä Kaivos-Veikoissa. Pelaan lentopalloa edelleen silloin tällöin kuntoilumielessä. Sarjapeleihin en enää ole muutamaan vuoteen osallistunut. Lisäksi harrastan hieman lenkkeilyä, käyn toisinaan kuntosalilla ja joskus minut voi bongata pyöränkin selästä. Nuorempana valmensin lentopallonuoria useita vuosia.

Liikuntaan liittyy myös penkkiurheilu: käyn katsomassa Suomen miesten lentopallomaajoukkueen kaikki mahdolliset kotimaassa pelatut  Maailmanliigan ottelut, lisäksi kuulun "Alan miehiin", joka palkitsee pelaajia SM-liigassa.

Lukeminen on ollut harrastukseni jo pikkupojasta lähtien. Olen kaikkiruokainen, eniten luen kotimaista kaunokirjallisuutta, dekkareita, runoja sekä tietokirjoja, erityisesti historiaa mm. henkilöhistorioita ja paikallishistoriaa. Ryhdyin 13-vuotiaana kirjaamaan lukemani kirjat. Tapa on säilynyt näihin päiviin asti. Joskus lukemisen tahti on ollut aivan hurja, yli 40 kirjaa kuukaudessa ja yli 300 kirjaa vuodessa. Nykyisellään luen yleensä hieman yli 10 kirjaa kuukaudessa. 

Teatteri, elokuvat, baletti ja konsertit ovat kaikki harrastuksiani. Käyn säännöllisesti katsomassa jotakin, noin 2-3 kertaa kuukaudessa. Suosin pieniä teattereita, esim. Teatteri Vantaata ja kotimaisia elokuvia. Lastenkulttuuri on myös lähellä sydäntä: aikoinaan kävin esikoispoikani Villen kanssa usein lastenteatterissa Martinlaakson koululla. Vaarina minulla on joskus onni päästä mukaan lastenkonserttiin tai -teatteriin.

Valokuvaus on myös yksi harrastuksistani. Aloitin jo 1970-luvulla ottaa kuvia Vantaasta, joita on kertynyt melkoinen määrä, aluksi dioja ja nykyisin digikuvia.