Yhteystiedot

Jukka Hako
Kellastuvantie 2
01760 VANTAA
p. 050 465 0399
jukka.hako@kellastupa.fi

Terveyspalveluiden kehittäminen ei ole populismia

Sunnuntai 28.2.2010 klo 13:07


Vantaan sosialidemokraattien tavoitteisiin kaupungin terveyspalveluiden kehittämiseksi on kohdistunut mielenkiintoista kritiikkiä muilta puolueilta. Uskon politiikassa enemmän omiin tekemisiin kuin naapurien puheiden arviointiin. Viime päivien kommentit pakottavat kuitenkin kirjoittamaan muutaman rivin.

Hämmästyttävin kommentti on esitetty vihreiden taholta. Sosialidemokraattien tavoitteet on leimattu populismiksi. Mistä alkaen lähiterveysasemien puolustaminen on ollut populismia? Mistä alkaen vaatimus julkisten terveyspalveluiden kehittämiseksi on ollut populismia? Ovatkohan vihreät ennen lausuntojaan edes tutustuneet kaikkiin demarien tavoitteisiin? Kannanotto löytyy näiltä verkkosivuilta.

Demareita on ihmettänyt, että vihreät lymyilevät terveyspalveluiden kehittämisessä kokoomuksen selän takana. Viime syksynä vihreät olivat valmiit hyväksymään kokoomuksen suunnitelman, jolla yli puolet lähiterveysasemista olisi lakkautettu.

Kokoomus on hämmästellyt sitä, miksi sosialidemokraatit esittävät tavoitteita juuri nyt, kun valmistelu on meneillään ja asia on tulossa piakkoin sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyyn. Vastaus on yksinkertainen: juuri siksi, että asia on pian ajankohtainen. Halusimme selkeästi kertoa kuntalaisille, mitkä ovat tavoitteemme.

Viime syksyn Vantaa-sopimuksen käsittelyn yhteydessä juuri terveyspalveluiden tulevaisuus oli suurimpia kiistakysymyksiä. Sosialidemokraattien vaatimuksesta suunnitelma lähiterveysasemien lakkauttamiseksi poistettiin sopimuksesta ja kompromissina sovittiin, että terveysasemien tulevaisuudesta päätetään keväällä 2010.

Kokoomuksen ajattelutapa terveyspalveluiden kehittämiseksi näkyy lehtiuutisissa selvästi. Kokoomus kannatti demarien esitystä Aviapoliksen lähiterveysasemasta, kunhan palvelut annetaan yksityisen sektorin hoidettavaksi. Martinlaakson terveysasema näytti olevan kokoomuksen lakkautuslistalla.

Perussuomalaisten kanssa olen taittanut peistä oikein lehtien palstoilla. Vastasin yleisökirjoitukseen, jossa moitittiin demareita Vantaa-sopimuksen linjauksista. Perussuomalaiset tietävät erittäin hyvin, että juuri demarit estivät lähiterveysasemien alasajon osana Vantaa-sopimusta. Tukea saimme pieniltä valtuustoryhmiltä, mutta emme perussuomalaisilta, joilla oli tavoitteena vain terveyskeskuspalveluiden saatavuus.

En usko, että perussuomalaisten tavoitteet poikkeavat kovin paljon sosialidemokraattien tuoreista linjauksista. Perusterveydenhuollon puolustajien onkin syytä nyt koota rivit yhteisten tavoitteiden taakse.


Kommentit

10.9.2011 10:32  herve leger uk

Your Blog is very good, I like it! Thank you for your sharing!

10.9.2011 11:48  true religion jeans outlet

The worst bankrupt in the world is the man who has lost enthusiasm. Let him lose everything but enthusiasm and he will come through again to success.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini