Yhteystiedot

Jukka Hako
Kellastuvantie 2
01760 VANTAA
p. 050 465 0399
jukka.hako@kellastupa.fi

Demaririyhmä: Valtion aikaistettava Kehä III:n rakentamisen maksamista

Tiistai 3.3.2009 klo 17:07


Vantaan kaupunginvaltuusto keskusteli maanantaina 2.3. pitkään ja ajoittain kiivaastikin Kehä III:n parannustöiden ensimmäisen vaiheen rahoituksesta. Vantaan demariryhmä oli edelleen tyytymätön siihen, että valtakunnallinen ja jopa koko Euroopan liikenteen kannalta keskeisen tien kustannuksia sälytetään Vantaan kontolle. Demarien aloitteesta valtuusto hyväksyi yksimielisesti ponnen, jonka mukaan kaupungin on neuvoteltava valtion kanssa, josko valtio ostaisi kaupungin rahoilla rakennetun tieosuuden nyt sovittua aikaisemmin.

- Kehä III:n parantamista ei kukaan aseta kyseenalaiseksi, mutta ei ole oikein, että valtio siirtää oman tiensä kustannuksia kaupungille, painottivat ryhmän puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä ja varapuheenjohtaja Markku J. Jääskeläinen puheenvuoroissaan.

Porvarileiri korosti, että nykyinen hallitus sai Kehä III:n korjaustyön ylipäätään liikkeelle. Demariryhnän kansanedustaja Kimmo Kiljunen ei tätä niellyt vaan totesi, että edellinen hallitus, jossa demarit olivat mukana esitti vuonna 2006 hankkeeseen alkurahoitukseen 30 miljoonaa euroa. - Porvarihallitus poisti rahat ja keksi sen jälkeen mallin, jolla korkokuluja työnnetään kaupungin maksettavaksi, Kiljunen muistutti.

Tässä yhteydessä on painiokkaasti todettava, että demarit ovat koko ajan voimakkaasti tukeneet peruskorjaustyön aloittamista. Vain rahoitusmalli on hiertänyt. Hankkeen ykkösvaiheen aikana poistetaan tasoliittymät Vantaankosken ja Pakkalan väliltä. Lisäksi parannetaan muun muassa liikenteen sujuvuutta Vantaanlaaksontien ja Ylöstöntien risteyksessä, johon tulee kertoliittymä. Hanke maksaa hieman yli 50 miljoonaa markkaa.Vantaa rahoittaa työn. Valtio ostaa osuutensa tieosuudesta Vantaalta vuonna 2013. Rahoitusvaiheen korkokulut jäävät Vantaan maksettaviksi.


Kommentit

24.9.2011 6:48  Canada Goose Parka

The worst bankrupt in the world is the man who has lost enthusiasm. Let him lose everything but enthusiasm and he will come through again to success.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini